Schade

Schade

Schade aan uw scooter door een ongeval, storm of vandalisme is natuurlijk nooit iets waar u op zit te wachten.

Op deze pagina willen wij u uitleggen hoe een eventueel schade traject zou kunnen verlopent:

In het geval van schade vult u altijd een Europees schadeformulier in.
Ook als het een eenzijdige schade of schade door storm betreft.

U meldt de schade zo snel mogelijk bij uw verzekeringsmaatschappij.

Belangrijk om te weten is dat voordat een maatschappij overgaat tot uitkering van de schade de schuldvraag wel vast moet staan. Check dit altijd bij de verzekeraar.

Uw verzekeraar of die van de tegenpartij wil altijd weten hoe hoog de schade is.

Als eerste geven wij u een indicatie van hoe hoog de schade ongeveer zal zijn. Voor zo’n indicatie mag u altijd bij ons langskomen. Dit kost u niks.

Elke verzekeraar hanteert een ander bedrag vanaf wanneer er een onafhankelijke schade-expert langs moet komen, en aan de hand van onze indicatie bepalen zij dat.

Blijft het schadebedrag onder de grens van de maatschappij dan geven zij vaak meteen toestemming om de schade te laten herstellen.

Hoe de betaling verloopt verschilt per maatschappij.

In het geval dat het schadebedrag boven de gestelde grens uit komt dan zal de verzekeraar een onafhankelijke schade-expert langs sturen. Deze komt bij ons in de winkel.

Deze schade-expert verwacht dat wij een gedetailleerd schaderapport klaar hebben liggen waarin in de kapotte onderdelen, de arbeidskosten en de gegevens van de scooter staan.

De kosten voor het maken van het rapport zijn altijd voor de klant, maar worden door De Betuwe Scooters gecrediteerd indien de scooter volledig door ons hersteld mag worden.

Indien het schaderapport akkoord is bevonden door de schade- expert en de schade niet meer als 2/3 van de dagwaarde is dan zal deze akkoord geven naar de maatschappij.

Wederom is het zo dat de uitkering van de schade kan verschillen per verzekeraar.

Het kan ook zijn dat de scooter technisch of economisch total-loss is. In dat geval krijgt u een reële dagwaarde uitgekeerd waarbij de verzekeraar zorgt voor de afvoer van het wrak. In sommige gevallen kan het ook zijn dat u het wrak mag behouden.

Afhankelijk van hoe u verzekerd bent kan het ook zijn dat u de nieuwwaarde of occasion aanschafprijs terugkrijgt.

Voor het herstel van uw schade bent u bij De Betuwe Scooters zeker aan het juiste adres!